Zoltan Eszik

Free Business Tools

Coach Page

Take this quick test to see of you have what it takes to be great ACTIONCOACH

White Papers

28 questions about becoming a business coach

More Information

Do you have what it takes to be a Coach

28 questions about becoming a business coach

Free WebCast

Download our Brochures

Rólunk – Szervezeti kultúránk
1.     Elkötelezettség
Saját képességeim 100 %-át nyújtom a siker érdekében. A küldetés és jövőkép, valamint a szervezeti kultúra valóra váltása érdekében dolgozom az
ActionCOACH sikeréért. Elsőként minden esetben saját termékeinket és szolgáltatásainkat ajánlom külső érdeklődők körében.
 
2.     Tulajdonosi hozzáállás
Cselekedeteimért és azok eredményeiért minden esetben elsősorban én vagyok a felelős, legyen szó a munkámról vagy az életemről. Nyitott vagyok az elszámoltathatóságra s tudom, ahhoz hogy valami változzon, elsőként nekem kell változnom.

3.     Fedhetetlenség
Minden esetben őszintén ragaszkodok az igazsághoz, csak azt ígérem, amit teljesíteni is tudok. Olyan megállapodásokat kötök magammal és másokkal is, amelyek betartását felelősséggel föl tudom vállalni. Ha erre képtelen leszek bármilyen okból, azt azonnal megmondom.

4.     Kiválóság
A jó nem elég. Az elérhető legmagasabb színvonalú szolgáltatásokat és terméketeket kínálom klienseimnek minden esetben, melyek tartós értéket képviselnek számukra. Azokat megoldásokat keresem, amelyek a legnagyobb eredményhez vezetnek a legkisebb befektetéssel, a fejlesztés és innováció soha véget nem érő útját választom a magam számára.
 
5.     Pozitív, elfogadó kommunikáció
Magánbeszélgetésekben és nyilvánosan is csak pozitív alapállással kommunikálok azokkal, akiknek a munkáját irányítom, a klienseinkkel és bárkivel az
ActionCOACH keretében. Beszélgető partnereimről minden esetben a legjobbat feltételezem, és sohasem alkalmazok sértő, vagy gúnyolódó megjegyzéseket. Az embereket nevükön szólítva üdvözlöm és hasonló módon búcsúzom el tőlük. Minden félreértés esetén a bocsánatkéréssel kezdek és utána a megoldást keresem. Kifogásaimat azzal a személlyel közlöm először, akire vonatkozik.

6.     Sikerorientáltság
Gondolataimmal, energiáimmal és teljes figyelmemmel annak sikerességére koncentrálok, amit éppen végzek. Győzni akarok, de úgy, hogy mások is győzhessenek. Minden esetben nyitott vagyok megmutatni belső büszkeségem, fejlődésem, kompetenciáimat, és személyes meggyőződésemet: a sikereimet.

7.     Tanulóképesség
Tanulok a hibáimból, fejődök és tapasztalok, ezzel kollégáim és klienseim fejlődését is szolgálom. Képzőként klienseim belátáson alapuló döntéseit segítem; tudva, hogy saját sorsuk az ő kezükben van. A gyakorlati, a használható tudást részesítem előnyben az elméleti jellegüvel szemben.

8.     Csapatmunka
Csapatjátékosként és csoportvezetőként az összetartozás és a csoport céljainak elérése vezet a munkámban. Az együttmüködés a fontos a számomra, s a kompromisszum helyett inkább a megoldás érdekel. Flexibilis vagyok, változásra kész, ha az általam javasolt megoldás nem megfelelő. Segítséget kérek, ha szükségem rá és kész vagyok másokat segíteni.

9.     Kiegyensúlyozottság
Az életemben a pénzügyi és intellektuális tényezőkhöz hasonló fontossága van a lelki, társadalmi, fizikai és családi aspektusoknak. Arra törekszem, ha befejeztem a munkámat, és végeztem fontos feladataimmal; értékes időmmel magam megújulása és családom érdekében jól gazdálkodjak.

10.  Vidámság
Az életemet egy örömteli utazásnak látom, s arra törekszem, hogy akik körülöttem élnek, kapcsolatba kerülnek velem, hasonló módon élvezhessék az együtt töltött időt.

11.  Rendszerek
A rendszerek a megoldások eszközei a szememben, s a rendszerek javítását előbbre valónak tekintem az emberek megváltoztatásánál. A rendszerek használatában következetesen járok el, amíg azokat meg nem újítják. Magam is tevőlegesen hozzájárulok a rendszerfejlesztéshez.

12.  Következetesség
Tevékenységeimben kiszámíthatóan járok el, s ez segíti munkatársaim és klienseim velem való együttmüködés. Fegyelmezettségemből fakadóan az eredmény, a növekedés és a siker bekövetkezése se marad el.

13.  Hála
Minden esetben ki tudom fejezni a hálámat, köszönetemet és elismerésemet számtalan módon mindazok felé, akik környezetemben élnek, mindazért, amit elértem az életben. Megünneplem klienseim, csapatom és saját sikereimet. A jó oldalán állok és másokat is erre biztatok.

14.  Gazdagság
Gazdagságomat kiérdemeltem, tudok adni és elfogadni jólétet. Ez a bőség átfogja életem minden oldalát és ez érték a saját és mások életében egyaránt. Környezetem elismerése irántam azon alapszik, ahogy másokat képes vagyok gazdaggá tenni, s nem akarom többnek mutatni magam annál, amit tényleg elértem.